Tegenwoordig is de kans dat een auto defect raakt vier keer zo groot als 30 jaar geleden! Onderhoud wordt vaak verwaarloosd of de batterij wordt te laat vervangen.

Controleren:

  • Controleer regelmatig de laadstatus
  • Controleer de batterijhouder
  • Controleer het zuurniveau in de accucellen als de accu niet zuurvrij is.

Indien nodig:

  • Vul het zuurniveau bij met gedestilleerd water tot normaal
  • Maak geoxideerde poolschroeven schoon en smeer ze in met poolvet. Het poolvet vormt een niet-geleidende beschermfilm, dus vet pas in nadat de klemmen aan de palen zijn bevestigd.

Verwijder de batterij tijdens de winter als de batterij geïnstalleerd blijft, ontkoppel de negatieve kabel van de batterij of open de werkschakelaar.

Laad de batterij op en bewaar deze op een koele, droge plaats (0 tot 10 ° C). Dit vermindert zelfontlading. Als de batterij voor langere tijd niet wordt gebruikt, laad deze dan elke 2 maanden op of gebruik een oplaadapparaat.

Laad de batterij op voor de inbedrijfstelling en reinig de polen en aansluitklemmen voor de installatie. Dit voorkomt lekstromen en garandeert een optimaal elektrisch contact. Ter bescherming tegen corrosie de polen en aansluitklemmen dun (!) Invetten met accupoolvet. Hoewel poolvet niet geleidend is, is de druk van de klemmen voldoende om goed contact te maken.

Opgeladen batterijen bevriezen alleen bij temperaturen onder -25 ° C.

Accupool vet

Speciaal vet voor kunststof op basis van kalkzeep. Beschermt accupolen en elektrische contacten tegen corrosie en oxidatie. Voor veilig starten, heldere verlichting en langere batterijduur. Voorkomt zuurschade, lekstromen en vermindert contactweerstand.

 

liqui moly 3139

LIQUI MOLY
3139 10 g Kissen
3140 50 g Tube

BOSCH 700 102 082 20 ml Tube